Mandle jsou jedním z nejbohatších rostlinných zdrojů vápníku a fosforu. Obsahují též významné množství hořčíku, draslíku a železa. Jsou velmi bohaté na zinek, měď a mangan. Patří k ořechům s nejvyšším obsahem antioxidantů. Jako jediné ořechy jsou zásadotvorné. Jsou vhodné pro organismus, který může být překyselený vlivem nezdravé stravy. Mandle se používají k výrobě rostlinných alternativ mléka.
Hmotnost: 500 g
Obsah balení: 10 ks v kartonu
Průměrná výživová hodnota na 100 g |
Energetická hodnota 2454 kJ/589 kcal |
Tuky | 52,22 g |
-mononenasycené mastné kyseliny | 35,01 g |
-polynenasycené mastné kyseliny | 12,28 g |
-nasycené mastné kyseliny | 4,93 g |
Sacharidy | 6,2 g |
-cukry | 5,3 g |
Vláknina | 8,35 g |
Bílkoviny | 19,13 g |
Sůl | 0 g |
Produkty na těchto stránkách jsou doplňky stravy, nikoli léčiva. Informace uvedené na těchto stránkách nemohou sloužit jako alternativa zdravotní péče.